Pīrādziņu pildījumi

Svētku galdam - Pīrādziņu pildījumi Foto: Pīrādziņu pildījumi

Speķa pildījums.
Speķim nogriež ādiņu, sagriez mazos gabaliņos, pievieno sasmalcinātus sīpolus, smalkos piparus un izmaisa. Ja vēlas, speķi ar sīpoliem var apcept, līdz speķa gabaliņi kļūst caurspīdīgi, bet neiztek daudz tauku.

Kāpostu pildījums.
Sīpolus sasmalcina un katliņā sviestā apcep gaiši dzeltenus, tad pievieno sīki sagrieztus kāpostus, nedaudz ūdens vai buljona un tvaiko. Kāpostus atdzesē, piejauc cieti novārītas, sakapātas olas.

Rīsu pildījums.
Verdoša ūdenī liek noskalotus rīsus, pieliek sāli un vāra, līdz tie mīksti. Tad uzlej uz sieta un notecina. Izvārītiem rīsiem pārlej izkausētu sviestu, pieliek cieti novārītas, sakapātas olas un samaisa.
Olu vieta var lietot sasmalcinātas, apceptas baravikas.

Gaļas pildījums.
Pīrāgu pildīšanai lieto dažādu dzīvnieku gaļu kā jēlu, tā sautētu vai vārītu. Jēlu gaļu izmaļ gaļas mašīnā un uz pannas apcep. Sautēšanai gaļu sagriež gabaliņos, vispirms apcep, tad pārlej nedaudz ūdens, pievieno garšsaknes un sautē. Pēc tam izmaļ gaļas mašīnā. Vārītu gaļu izmaļ gaļas mašīnā, samaltai gaļai pievieno sāli, smalkos piparus, sviestā apceptus sīpolus, skābu krējumu un samaisa. Samaltai gaļai var pielikt arī novārītus rīsus.

Zivju pildījums.
Zivju fileju liek katliņā, pārliek sviestu, sali, pārlej nedaudz ūdens un sautē, līdz gatavs. Tad ar nazi sakapā mazos gabaliņos, pievieno sviestā apceptus sīpolus un samaisa.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes