Pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu

Pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu Foto: Pīrādziņi ar vistas un tītara gaļu

Sastāvdaļas

Pildījumam:

  • 500 g vistu māgu
  • 500 g tītara gaļas šķēļu
  • sīpols
  • 2 olas

Mīklai:

  • 600 g miltu
  • 20 g sausā rauga
  • 1 tējkarote sāls (bez kaudzes)
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 2 olas
  • 50 g sviesta
  • 230 ml ūdens un piens (uz pusēm)

Pagatavošana

  1. Gaļu un māgas liek vārošā ūdenī, pievieno garšvielas, nedaudz sīpola, burkānu un vāra.
  2. Vistu māgas vārās samērā ilgi, tāpēc katliņu atstāj vārīties uz mazas uguns 2 stundas.
  3. Kad gaļa gatava, to izņem no buljona un atdzesē.
  4. Ūdens un piena maisījumu uzkarsē līdz 30 - 35 grādiem, pievieno raugu. Saputo.
  5. Miltus izsijā un tajos ieber sāli, cukuru, sakultas olas un beigās saputoto raugu.
  6. Sviestu liek kausēties mikroviļņu krāsnī.
  7. Samīca mīklu, tas ir diezgan ilgs process. Kad mīkla sāk atlipt no rokām, pievieno daļēji izkusušu sviestu.
  8. Mīklu mīca vēl 10 minūtes, līdz tā kļūst viendabīga, gluda, tad to noliek malā un apklāj ar dvielīti.
  9. Atdzisušo gaļu samaļ gaļas maļamā mašīnā.
  10. Samaltā gaļa iznāk diezgan sausa un birstoša, tāpēc tai pievieno buljonu un ar blenderi samaļ līdz krēmveida konsistencei.
  11. Sagriež cieti vārītas olas un nedaudz sīpola.
  12. Malto gaļu, olas, apceptu sīpolu un neceptu sīpolu labi samaisa, pievieno garšvielas pēc garšas.
  13. Mīklu vēlreiz izspaida un atstāj vēl apmēram uz pusstundu.
  14. Kad mīkla pacēlusies otro reizi, to atkal izspaida un sāk veltnēt.
  15. Pagatavotās mīklas jāpietiek 2 cepešplātīm, tāpēc to sadala 2 daļās.
  16. Izveltnē 3 - 5 mm biezumā un izspiež aplīšus.
  17. Uz katra aplīša liek pildījumu un rūpīgi aiztaisa ciet.
  18. Pīrādziņus liek uz cepešplāts ar mīklas savienojuma vietu uz leju.
  19. Piepildīto plāti noliek maliņā, izveltnē otru miklas daļu, un piepilda otru plāti ar pīrādziņiem.
  20. Sakuļ vienu olu un apsmērē pīrādziņus.
  21. Liek cepties 180 °C temperatūrā līdz gatavībai - tie ir zeltaini.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes