Sastāvdaļas
● 125 g šķiņķa gaļas
● viena baltmaizes šķēle
● 1 ēdamkarote sviesta
● 1 ēdamkarotes gaļas buljona
● 1 ēdamkarote kaperu
● kārtainā mīkla
● 1 olas dzeltenums
Pagatavošana
- Šķiņķa gaļu samaļ.
- Baltmaizi izmērcē, nospiež lieko šķidrumu, sasmalcina un apcep sakarsētā sviestā zeltaini brūnu.
- Kad apceptā baltmaize atdzisusi, pievieno šķiņķi, gaļas buljonu un smalki sasmalcinātus kaperus.
- Mīklu izveltnē 1 cm biezā kārtā, ar glāzi veido aplīšus.
- Uz katra aplīša uzliek 1 tējkaroti šķiņķa masas, pārloka uz pusēm, malas labi apspiež un virsmu pārziež ar olas dzeltenumu.
- Plāti izklāj ar cepamo papīru, cepeškrāsni sakarsē līdz 180 - 200°C.
- Pīrādziņus saliek uz plāts un cep apmēram 25 minūtes.