Sastāvdaļas
Mīklai:
- 300 - 350 g miltu
- 180 g sviesta
- 1/2 tējkarotes cukura
- šķipsniņa sāls
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes krējuma
- ola pārziešanai
Pildījumam:
- 80 g siera
- 1 ēdamkarote krējumsiera
- 1/2 mazas olas
- sāls
Pagatavošana
- Mīklas sastāvdaļas samīca viendabīgā, stingrā masā un uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
- Sieru sarīvē skaidiņās, sajauc ar olu un krēmsieru, pēc garšas pievieno sāli.
- Mīklu, sadalītu mazos gabaliņos, izveltnē aplīšos, katram vidū liek pa 1 tējkarotei siera masas.
- Pretējās malas virs pildījuma saņem kopā un cieši aizspiež, veidojot vīlīti.
- Pārziež olu, var pārkaisīt ar siera skaidiņām.
- Liek 200°C temperatūrā krāsnī cepties uz 15 minūtēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!