Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 glāzes miltu
- 10 g sausā rauga
- 1/2 glāzes piena
- 1 ola
- šķipsniņa sāls
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1 ēdamkarote cukura
Pildījumam:
- 1/2 glāzes rīsu
- 100 g kaltētu balto sēņu
- 2 olas
- 50 g loku
- sāls
Pagatavošana
- Raugu izšķīdina siltā pienā, pievieno 1 ēdamkaroti cukura un 1 ēdamkaroti miltu, sakuļ viendabīgā masā, kas atgādina šķidru skābo krējumu.
- Rauga maisījumu liek uz 30-40 minūtēm siltā vietā, lai rūgst.
- Izkausē sviestu un atdzesē, lai tas būtu silts.
- Rauga maisījumu lej dziļā bļodā, pievieno siltu sviestu, 1 olu(istabas temperatūrā), sāli, izsijātus miltus, samīca mīkstu mīklu.
- Mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi vai dvieli, liek siltā vietā, uz 2-2,5 stundām, lai rūgst.
- Gatavo pildījumu - kaltētās sēnes aplej ar verdošu ūdeni, patur un ūdeni nolej.
- Sēnes sagriež sīkos gabaliņos.
- Olas cieti izvāra un sakapā.
- Lokus sīki sakapā.
- Rīsus izvāra 1 glāzē ūdens, kam pievienota 1 tējkarote augu eļļas un šķipsniņa sāls, atdzesē.
- Sēnes samaisa ar olām, rīsiem un lokiem, pieber sāli, piparus.
- Izrullē mīklu 4-5 mm biezumā, izspiež aplīšus 6 cm diametrā.
- Katra aplīša vidū liek pildījumu un izveido pīrādziņus.
- Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, kas noziests ar augu eļļu.
- Pīrādziņus patur istabas temperatūrā 15-20 minūtes, tad noziež ar sakultu olu, cep 200°C temperatūrā, 20 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!