Pīrādziņi ar lokiem

Pīrādziņi ar lokiem Foto: Pīrādziņi ar lokiem

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 600 g miltu
  • 1 tējkarote sāls
  • 20 g svaiga rauga
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 250 ml piena
  • 50 g sviesta
  • 25 ml saulespuķu eļļas
  • 1 ola

Pildījumam:

  • 100 g loku
  • 2-3 olas
  • 20 g sviesta
  • sāls, pipari pēc garšas
  • 500 ml saulespuķu eļļas cepšanai

Pagatavošana

  1. 50-70 ml silta piena lej dziļā bļodā, raugu iedrupina pienā, pieber 1 tējkaroti cukura un 1 ēdamkaroti miltu, kārtīgi samaisa.
  2. Bļodu pārklāj ar pārtikas plēvi un noliek siltā vietā uz 15-20 minūtēm.
  3. Sviestu izkausē.
  4. Bļodā izsijā miltus ar sāli, pielej izšķīdināto raugu, olu, sviestu, saulespuķu eļļu, atlikušo pienu un cukuru.
  5. Ar koka karoti mīklu maisa tik ilgi, kamēr tā atlec no bļodas malām.
  6. Mīklas bļodai uzklāj pārtikas plēvi un noliek siltā vietā, uz 1 stundu, lai rūgst.
  7. Gatavo pildījumu - lokus nomazgā, nosusina un sīki sakapā.
  8. Sviestu izkausē.
  9. Lokus liek dziļā bļodā un samīca ar miezeri, tā, lai tie neizdala sulu.
  10. Olas cieti izvāra un sakapā, pieber lokiem, pieliek sviestu, sāli, piparus - samaisa.
  11. Mīklu liek uz miltiem nokaisītas darba virsmas, sadala mazās bumbiņās, ar rokām saplacina plācenīti.
  12. Uz katra plācenīša liek 1,5-2 ēdamkarotes pildījuma un izveido pīrādziņu.
  13. Pīrādziņus saliek veidnē, kas nokaisīta ar miltiem un noliek siltā vietā.
  14. Sakarsē saulespuķu eļļu, dziļā pannā, cep pīrādziņus no abām pusēm, kamēr parādās garoziņa.
  15. Ja vēlas, pīrādziņus var cept arī krāsnī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes