Sastāvdaļas
Mīklai:
- 200 g izsijātu miltu
- 100 g neizsijātu miltu
- 1,25 tējkarotes jūras sāls
- 80 g sviesta
- 70 g kausēta speķa
- 80 ml auksta ūdens
Pildījumam:
- 200 g skābētu kāpostu
- 100 sagriezta Čederas siera
- vidēja lieluma, nomizots un sīki sagriezts kartupelis
- 1 sakapāts sīpols
- 3/4 tējkarotes kaltēta timiāna
- šķipsniņa malta muskatrieksta
- malti melnie pipari un sāls
Piedevām:
- 1 sakulta ola
Pagatavošana
- Visus miltus kārtīgi izsijā, kopā ar sāli.
- Pievieno sviestu, speķi, samīca ar rokām, veidojot drupačas.
- Pakāpeniski pielej ūdeni, samīca mīklu.
- No mīklas izveido bumbu, liek to ledusskapī.
- Gatavo pildījumu - visas pildījuma sastāvdaļas samaisa bļodā.
- Krāsni uzkarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Mīklu sadala 5 vienādās daļās.
- Katru mīklas daļu izrullē 18-19 cm diametrā lielā aplī.
- Katra mīklas apļa vidū liek 1/5 visa pildījuma, izveidojot 1 cm lielu mīklas maliņu.
- Ar sakultu olu ieziež mīklas maliņas no iekšpuses un cieši tās sastiprina.
- Pīrādziņus liek veidnē, kas izklāta ar cepamo papīru, noklāj tos ar sakultu olu arī no ārpuses.
- Cep 35-40 minūtes, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!