Sastāvdaļas
Mīklai:
- 1 glāze piena
- 3/4 paciņas margarīna
- 1/2 paciņas sausā rauga
- 2 olas
- 3,5 glāzes miltu
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- saulespuķu eļļa
Pildījumam:
- svaigs kāposts
- 2 olas
Pagatavošana
- Margarīnu izkausē karstā pienā, samaisa ar sāli un cukuru.
- Piena maisījumu atdzesē, pievieno olas, samaisa.
- Miltus samaisa ar sauso raugu un pievieno miltu maisījumam, samīca mīklu.
- Gatavu mīklu pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī, pēc 30-40 minūtēm izņem no ledusskapja.
- Gatavo pildījumu - kāpostu sarīvē uz rupjās rīves, pieber sāli un nospiež lieko sulu.
- Kāpostiem pievieno sakapātas, cieti vārītas olas.
- Darba virsmu ieziež ar saulespuķu eļļu, sadala mīklu gabaliņos, katru mīklas gabaliņu izrullē.
- Katra izrullētā mīklas gabaliņa vidū liek pildījumu un izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus liek veidnē, cep 220°C temperatūrā, 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!