Sastāvdaļas
Mīklai:
- 25-35 g rauga
- 200 g saulespuķu vai augu eļļas
- 600 g ūdens
- 1-1,5 tējkarotes sāls
- milti
Pildījumam:
- 800-1 kg maltas gaļas (liellopu vai aitas)
- 3-4 sīpoli
- melnie pipari
- sāls pēc garšas
- 1 ola pārziešanai
- magoņu sēklas pārkaisīšanai
Pagatavošana
- Lielā bļodā sajauc eļļu, siltu ūdeni, sāli, raugu, miltus - sakuļ mīklu.
- Mīklu atpūtina 15-20 minūtes.
- Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež sīkos gabaliņos,pievieno malto gaļu, sāli, piparus.
- Mīklu sadala 4-5 vienādās daļās, izrullē 1 cm biezumā.
- Mīklu sagriež gabaliņos (7x7 cm diametrā).
- Pildījumu pilda katrā gabaliņā, stūrīšus saspiež kopā.
- Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, apziež ar sakultu olu, uzkaisa magoņu sēklas.
- Cep 160-180 °C temperatūrā.
- Pildījumam var izmantot arī ķirbi, kāpostus, kartupeļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!