Pīrādziņi ar gaļu

Pīrādziņi ar gaļu Foto: Pīrādziņi ar gaļu

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 25-35 g rauga
  • 200 g saulespuķu vai augu eļļas
  • 600 g ūdens
  • 1-1,5 tējkarotes sāls
  • milti


Pildījumam:

  • 800-1 kg maltas gaļas (liellopu vai aitas)
  • 3-4 sīpoli
  • melnie pipari
  • sāls pēc garšas
  • 1 ola pārziešanai
  • magoņu sēklas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Lielā bļodā sajauc eļļu, siltu ūdeni, sāli, raugu, miltus - sakuļ mīklu.
  2. Mīklu atpūtina 15-20 minūtes. 
  3. Gatavo pildījumu - sīpolus sagriež sīkos gabaliņos,pievieno malto gaļu, sāli, piparus. 
  4. Mīklu sadala 4-5 vienādās daļās, izrullē 1 cm biezumā.
  5. Mīklu sagriež gabaliņos (7x7 cm diametrā).
  6. Pildījumu pilda katrā gabaliņā, stūrīšus saspiež kopā.
  7. Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, apziež ar sakultu olu, uzkaisa magoņu sēklas.
  8. Cep 160-180 °C temperatūrā.
  9. Pildījumam var izmantot arī ķirbi, kāpostus, kartupeļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes