Sastāvdaļas
Mīklai:
- 250 ml kefīra
- 1 ola
- 1 ēdamkarote cukura
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 3 ēdamkarotes augu eļļas
- 400 g miltu
- sāls
Pildījumam:
- 100 g cieta siera
- 100 g Mocarellas siera
- 200 g biezpiena
- 1 ola
- sāls
- pipari
- kaltēts baziliks
Pagatavošana
- Olu sakuļ ar dakšiņu vai putojamo slotiņu, kopā ar sāli un cukuru.
- Pievieno kefīru un augu eļļu.
- Iegūtajai masai pievieno miltus, kas samaisīti ar cepamo pulveri - samīca biezu mīklu.
- Biezpienu samīca ar dakšiņu, Mocarellas sieru sagriež mazos gabaliņos.
- Sieru sarīvē uz rupjās rīves.
- Visu samaisa, pieber sāli un baziliku.
- Olai, kas paredzēta pildījumam atdala olu baltumu no dzeltenuma.
- Olas baltumu sakuļ ar mikseri stingrās putās.
- Olas baltumu iecilā siera-biezpiena maisījumā, samaisa.
- Mīklu sadala olas lieluma gabaliņos.
- Katru mīklas gabaliņu apviļā miltos un izrullē plānu pankūku, šķīvja lielumā.
- Izrullētās mīklas vidū liek ēdamkaroti pildījuma un izveido pīrādziņu.
- Pīrādziņus liek ietaukotā veidnē, noziež ar olas dzeltenumu un cep 180°C temperatūrā 30 minūtes, kamēr parādās sarkanīga garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!