Piparmētru-citronu kūciņas

Piparmētru-citronu kūciņas Foto: Piparmētru-citronu kūciņas

Sastāvdaļas

  • 10 cepumi
  • 3 laimi
  • 3 citroni
  • 1/2 glāzes miltu
  • 3-4 glāzes svaigu piparmētru lapiņu
  • 1-2 ēdamkarotes cukura
  • 400 ml iebiezināta piena
  • 6 ēdamkarotes izkausēta sviesta
  • 2 olas

Pagatavošana

  1. Cepumus sasmalcina drupačās.
  2. Pievieno miltus, cukuru, izkausēto sviestu - samaisa.
  3. Masu liek veidnē, kas izklāta ar foliju.
  4. Blīvi sablietē, cep 175°C temperatūrā, 6-7 minūtes.
  5. Blenderī samaisa iebiezināto pienu ar olām, pievieno rīvētu citronu miziņu, samaisa.
  6. Pielej laimu sulu, samaisa un lej bļodā.
  7. Tajā pašā blenderī sasmalcina piparmētru lapas un laimu mizu.
  8. Pievieno pusi citronu maisījuma, samaisa.
  9. Masu uzklāj izceptajam biskvītam, ja vēlas, var pievienot zaļo pārtikas krāsvielu.
  10. Cep 5-6 minūtes.
  11. Veidni izņem no krāsns, pārlej atlikušo citronu maisījumu, turpina cept vēl 15 minūtes.
  12. Atdzesē, tad liek ledusskapī uz 2 stundām.
  13. Tad sagriež kvadrātiņos un pasniedz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes