Sastāvdaļas
- 20 graudi koriandra
- 10 graudi krustnagliņu
- 1 tējkarote kanēļa
- 10 graudiņu melno piparu
- 6 graudiņu smaržīgo piparu
- 2 tējkarotes malta kardamona
- 2 tējkarotes malta ingvera
- 2 tējkarotes muskatrieksta
- 2 apelsīnu miziņas
- 2 citronu miziņas
Mīkla:
- 1 kg miltu
- 300 g cukura
- 500 g medus
- 200 g sviesta
- 1/2 tējkarotes sodas vai cepamā pulvera
Pagatavošana
- Visas sausās garšvielas saberž piestā un iejauc 1/2 daudzumu miltus.
- Mīkla - uz uguns katlā izkausē cukuru, sabrūnina to.
- Kad izkusis, pieliek sviestu, izkausē, pieliek medu, maisa, pieber miltus un garšvielas.
- Tad pievieno rīvētas apelsīna un citrona miziņas, samaisa, lai nebūtu kunkuļu.
- Noņem no uguns, strauji maisot iemaisa 2 sakultas olas.
- Uz galda izber atlikušo miltu daudzumu un ielej tajos karsto mīklas masu.
- Grūtākā daļa, jo mīkla ir karsta. Mīca, mīca līdz mīkla saiet viendabīgā masā un ir spīdīga ( ~20 min).
Sanāk aptuveni 2 kg mīklas. To ietin plēvē un ieliek vēsumā (NE LEDUSSKAPĪ) Lieto pēc 7 - 17 dienām.
Paldies, Sintijai Ansonei, par šo jauko recepti!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!