Piparkūku mīkla

Piparkūku mīkla Foto: Piparkūku mīkla

Sastāvdaļas

  • 20 graudi koriandra
  • 10 graudi krustnagliņu
  • 1 tējkarote kanēļa 
  • 10 graudiņu melno piparu 
  • 6 graudiņu smaržīgo piparu 
  • 2 tējkarotes malta kardamona 
  • 2 tējkarotes malta ingvera 
  • 2 tējkarotes muskatrieksta
  • 2 apelsīnu miziņas 
  • 2 citronu miziņas 

Mīkla: 

  • 1 kg miltu 
  • 300 g cukura 
  • 500 g medus 
  • 200 g sviesta 
  • 1/2 tējkarotes sodas vai cepamā pulvera

Pagatavošana

  1. Visas sausās garšvielas saberž piestā un iejauc 1/2 daudzumu miltus. 
  2. Mīkla - uz uguns katlā izkausē cukuru, sabrūnina to. 
  3. Kad izkusis, pieliek sviestu, izkausē, pieliek medu, maisa, pieber miltus un garšvielas.
  4. Tad pievieno rīvētas apelsīna un citrona miziņas, samaisa, lai nebūtu kunkuļu. 
  5. Noņem no uguns, strauji maisot iemaisa 2 sakultas olas.
  6. Uz galda izber atlikušo miltu daudzumu un ielej tajos karsto mīklas masu.
  7. Grūtākā daļa, jo mīkla ir karsta. Mīca, mīca līdz mīkla saiet viendabīgā masā un ir spīdīga ( ~20 min).

Sanāk aptuveni 2 kg mīklas. To ietin plēvē un ieliek vēsumā (NE LEDUSSKAPĪ) Lieto pēc 7 - 17 dienām.

Paldies, Sintijai Ansonei, par šo jauko recepti!

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes