Pīles gaļa ar dārzeņiem un mērci

Pīles gaļa ar dārzeņiem un mērci Foto: Pīles gaļa ar dārzeņiem un mērci

Sastāvdaļas

  • 100 g sauso olu nūdeļu
  • 250 g pīles gaļa
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • 1/2 paprikas
  • 100 g zaļo pākšu pupiņu
  • 2-4 ēdamkarotes augu eļļas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces 
  • sāls, malti melnie pipari pēc garšas 
Mērcei:
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1/2 tējkarotes malta čili pipara
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  • 1 tējkarote cukura

Pagatavošana

  1. Pīles gaļu sagriež nelielos gabaliņos vai sloksnītēs.
  2. Pīles gaļu marinē 2 ēdamkarotēs sojas mērces, uz 20-30 minūtēm.
  3. Sīpolu sagriež lielos gabalos un sadala pa lapiņām, burkānu sagriež plānās šķēlītēs.
  4. Papriku sagriež lielos gabalos, ķiploku sakapā.
  5. Bļodā samaisa visas mērces sastāvdaļas.
  6. Pākšu pupiņas izvāra pusgatavas, liek sietā un notecina, tad sagriež 3-4 cm lielās sloksnītēs.
  7. Vokpannā uzkarsē 2 ēdamkarotes augu eļļas, cep pīles gaļu gatavu, tad to liek traukā.
  8. Pannā cep sīpolu, burkānu, papriku, uz lielas uguns, 2-3 minūtes, pastāvīgi maisot.
  9. Pievieno pākšu pupiņas, pīles gaļu, samaisa, cep 1 minūti.
  10. Pievieno mērci, samaisa, samazina uguni līdz vidējam līmenim, karsē 1-2 minūtes.
  11. Nūdeles pagatavo, kā norādīts uz iepakojuma.
  12. Gatavas nūdeles liek vokpannā, samaisa, pakarsē 1-2 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes