Pīle ar papriku

Kaut kas no Ķīnas - pīle ar papriku Foto: Pīle ar papriku

Sastāvdaļas

  • pīles fileja bez ādas no vienas pīles
  • 2 krāsainas saldās paprikas
  • 2 olu baltumi
  • 100 ml buljona
  • 1 ēdamkarote kukurūzas cietes (var kartupeļu)
  • ingvera sakne 5 cm
  • ķiploks 3 daiviņas
  • čili pāksts bez sēklām
  • sojas mērce
  • rīsu etiķis
  • sezama eļļa
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Pīles fileju sagriež 2 cm gabaliņos, uzlej 4 ēdamkarotes sojas mērces, samaisa, noliek malā.
  2. Smalki sagriež ingveru, ķiploku, čilli. Apcep eļļā, liek klāt sīpolus.
  3. Olas baltumus sakuļ ar dakšiņu, piekuļ klāt cieti, uzlej pīles gabaliņiem un samaisa.
  4. Pīles gabaliņus atsevišķi apcep, liek klāt apceptajiem sīpoliem un garšvielām, turpina cept, pievieno sagriezto papriku, apcep, pielej buljonu, uzkarsē, pielej nedaudz rīsu etiķa un sojas mērces, sāli, piparus.
  5. Pasautē 10 minūtes zem vāka.
  6. Beigās pielej nedaudz sezama eļļas (tējkaroti).
  7. Pasniedz ar rīsiem, vai nūdelēm.

Receptes un foto autore: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes