Sastāvdaļas
- 1 pīle
- 8 vidēja lieluma āboli
- 2 ēdamkarotes kausēta sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 ēdamkarote sviesta
- sāls, pipari pēc garšas
- muskatrieksts, zaļumi rotāšanai
Pagatavošana
- Pīli noskalo ūdenī, no iekšpuses un ārpuses ierīvē ar sāli, pipariem, muskatriekstu.
- Ābolus nomizo, izņem serdes, sagriež šķēlītēs.
- Ābolus pārkaisa ar cukuru un pilda pīli, aizšuj ar pārtikas diegu vai sastiprina ar koka iesmiņiem.
- Pīli liek veidnē, pārlej ar kausēto sviestu, cep 270°C temperatūrā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Tad krāsns temperatūru samazina līdz 170 grādiem, turpina cept 40-60 minūtes, ik pa brīdim pārlej ar izdalījušos sulu.
- Pīli izņem no krāsns, izņem pārtikas diegu vai iesmiņus, izņem ābolus, liek tos šķīvī blakus pīlei.
- Pīli rotā ar zaļumiem un pasniedz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!