Sastāvdaļas
- 1 pīle
- sāls
- malti melnie pipari
- 2 āboli
- 3/8 l ūdens
- 1 sīpols
- 2 burkāni
- 1 tomāts
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 glāze sarkanvīna
- 3 apelsīni
- 6 cukurgraudiņi
- 3 ēdamkarotes vīna etiķa
Pagatavošana
- Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā aukstā ūdenī un nosusina Iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
- Ābolus noskalo un sapilda pīlē. Atveri sasprauž ar 2 koka irbulīšiem.
- Ar krūtiņu uz leju pīli uzliek uz cepešpannas, pārlej ar 1/4 litra verdoša ūdens. Liek iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
- Pa to laiku notīra sīpolus un burkānus, noskalo tomātus, un visu sagriež gabaliņos.
- Pa to laiku notīra sīpolus un burkānus, noskalo tomātus, un visu sagriež gabaliņos.
- Pīli apgriež uz muguras, nosmeļ taukus. Pīlei apkārt saliek dārzeņus, pārkaisa ar miltiem, uzlej vīnu un 1/8 litra verdoša ūdens. Cep vēl 45 minūtes.
- Pa to laiku noskalo un nomizo apelsīnus. Sulu izspiež, miziņu sagriež sīkās sloksnītēs.
- Katliņā ieliek cukurgraudus, pielej 1 tējkaroti ūdens un nepārtraukti maisot, karamelizē viegli brūnu.
- Pievieno etiķi, apelsīnu sulu un 3 ēdamkarotes apelsīnu miziņas.
- Mērci ātri uzvāra un noņem no uguns.
- Gatavo pīli noņem no pannas, izņem irbulīšus. Pīli noliek siltumā.
- Dārzeņus un cepešu sulu izberž caur sietu, pievieno apelsīnu mērci un pirms pasniegšanas pārlej pīlei.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!