Pīle apelsīnu mērcē

Pīle apelsīnu mērcē Foto: Pīle apelsīnu mērcē

Sastāvdaļas

  • 1 pīle
  • sāls
  • malti melnie pipari
  • 2 āboli
  • 3/8 l ūdens
  • 1 sīpols
  • 2 burkāni
  • 1 tomāts
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 glāze sarkanvīna
  • 3 apelsīni
  • 6 cukurgraudiņi
  • 3 ēdamkarotes vīna etiķa

Pagatavošana

  1. Pīli no iekšpuses un ārpuses nomazgā aukstā ūdenī un nosusina Iekšpusi ierīvē ar sāls un piparu maisījumu.
  2. Ābolus noskalo un sapilda pīlē. Atveri sasprauž ar 2 koka irbulīšiem.
  3. Ar krūtiņu uz leju pīli uzliek uz cepešpannas, pārlej ar 1/4 litra verdoša ūdens. Liek iepriekš līdz 200°C sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes.
  4. Pa to laiku notīra sīpolus un burkānus, noskalo tomātus, un visu sagriež gabaliņos.
  5. Pa to laiku notīra sīpolus un burkānus, noskalo tomātus, un visu sagriež gabaliņos.
  6. Pīli apgriež uz muguras, nosmeļ taukus. Pīlei apkārt saliek dārzeņus, pārkaisa ar miltiem, uzlej vīnu un 1/8 litra verdoša ūdens. Cep vēl 45 minūtes.
  7. Pa to laiku noskalo un nomizo apelsīnus. Sulu izspiež, miziņu sagriež sīkās sloksnītēs.
  8. Katliņā ieliek cukurgraudus, pielej 1 tējkaroti ūdens un nepārtraukti maisot, karamelizē viegli brūnu.
  9. Pievieno etiķi, apelsīnu sulu un 3 ēdamkarotes apelsīnu miziņas.
  10. Mērci ātri uzvāra un noņem no uguns.
  11. Gatavo pīli noņem no pannas, izņem irbulīšus. Pīli noliek siltumā.
  12. Dārzeņus un cepešu sulu izberž caur sietu, pievieno apelsīnu mērci un pirms pasniegšanas pārlej pīlei.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes