Pildītie saldie pipari

Pildītie saldie pipari Foto: Pildītie saldie pipari

Sastāvdaļas

  • 8 piparu pākstis
  • 500-700 g dārzeņu pildījuma
  • 800-400 g tomātu biezeņa

Pagatavošana

  1. Saldie pipari ir ļoti vērtīgs dārzenis. Tā ir īsta vitamīnu fabrika. Pākstis ir vērtīgākas, gaļīgākas tajā augšanas fāzē, kad ir jau pieaugušas – zaļas, bet vēl nav kļuvušas sarkanas. Piparu pākstij vidus ir tukšs, tāpēc to var labi izmantot pildīšanai.
  2. Pildītiem pipariem ņem mazākās pākstis, lai tās varētu vairāk ievietot burkā.
  3. Piparu pākstis notīra, nogriež galu, izņem sēklotni un blanšē 5-6 minūtes, kamēr pākstis kļūst elastīgas un tās var ērtāk iepildīt traukā.
  4. Pākstis pilda ne visai cieši ar dārzeņu maisījumu.
  5. Burkānus, pētersīļus un seleriju saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
  6. Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
  7. Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedeg) dzeltenu.
  8. Dārzeņus cep atsevišķi tāpēc, ka katram dārzenim ir dažāds cepšanas laiks.
  9. Sīpolus apcep caurspīdīgus.
  10. Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas nomazgā, uz sietiņa notecina lieko ūdeni un sīki sagriež.
  11. Atdzesētus viegli apceptus dārzeņus samaisa ar garšvielām.
  12. Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
  13. 0,5 litru burkā var ievietot 3 vai 4 piparu pākstis.
  14. Burkā ielej apmēram 3 karotes tomātu biezeņa, ievieto pildītās pākstis un uzlej tomātu biezeni.
  15. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
  16. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes