Sastāvdaļas
- 8 piparu pākstis
- 500-700 g dārzeņu pildījuma
- 800-400 g tomātu biezeņa
Pagatavošana
- Saldie pipari ir ļoti vērtīgs dārzenis. Tā ir īsta vitamīnu fabrika. Pākstis ir vērtīgākas, gaļīgākas tajā augšanas fāzē, kad ir jau pieaugušas – zaļas, bet vēl nav kļuvušas sarkanas. Piparu pākstij vidus ir tukšs, tāpēc to var labi izmantot pildīšanai.
- Pildītiem pipariem ņem mazākās pākstis, lai tās varētu vairāk ievietot burkā.
- Piparu pākstis notīra, nogriež galu, izņem sēklotni un blanšē 5-6 minūtes, kamēr pākstis kļūst elastīgas un tās var ērtāk iepildīt traukā.
- Pākstis pilda ne visai cieši ar dārzeņu maisījumu.
- Burkānus, pētersīļus un seleriju saknes rūpīgi nomazgā, notīra un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves skaidiņās.
- Sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
- Katru dārzeni atsevišķi apcep uz pannas mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedeg) dzeltenu.
- Dārzeņus cep atsevišķi tāpēc, ka katram dārzenim ir dažāds cepšanas laiks.
- Sīpolus apcep caurspīdīgus.
- Zaļumus – dilles, selerijas un pētersīļu lapas nomazgā, uz sietiņa notecina lieko ūdeni un sīki sagriež.
- Atdzesētus viegli apceptus dārzeņus samaisa ar garšvielām.
- Garšvielas var likt, vadoties pēc garšas un gaumes.
- 0,5 litru burkā var ievietot 3 vai 4 piparu pākstis.
- Burkā ielej apmēram 3 karotes tomātu biezeņa, ievieto pildītās pākstis un uzlej tomātu biezeni.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
- No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!