Sastāvdaļas
- 5 vai 6 nelieli patisoni
- 650 g burkānu
- 100 g puravu
- 50 g sīpolu
- 100 g saldo piparu
- 50 g seleriju
- 40 g pētersīļu
- 30 g zaļumu
- 25-30 g sāls
- 10 g cukura
- 1 g sarkano malto piparu
- augu eļļa pēc vajadzības
Pārliešanai: - 300-400 g tomātu biezeņa
- 20 g cukura
- 20 g sāls
Pagatavošana
- Nelielus patisonus nomazgā, sagriež 1-1,5 cm biezās ripās.
- Ja izveidojušās sēklas, tās izgriež ar nazi.
- Sagrieztās un notīrītās patisonu ripas apkaisa ar sāli un mazā eļļas daudzumā apcep no abām pusēm gaiši dzeltenas.
- Burkānus, selerijas un pētersīļus nomazgā, sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
- Puravus un sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
- Saldos piparus (lieto vēl zaļā krāsā) nomazgā, iegriež sānos, izņem sēklotni un sagriež sloksnītēs.
- Visus sasmalcinātos dārzeņus katru atsevišķi apcep mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedegtu) gaiši dzeltenus.
- Atdzesētus dārzeņus sajauc, pieliek sīki sagrieztus zaļumus, sāli, cukuru un smalkos piparus.
- Izkarsētā burkā ielej 2 ēdamkarotes iepriekš sagatavota tomātu biezeņa un pilda kārtām: apceptās patisonu šķēles, dārzeņu pildījumu, pa starpām ielej tomātu biezeni. Pēdējā virsējā kārtā liek patisonus un pārlej ar tomātu biezeni.
- Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
- No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!