Pildītie patisoni

Pildītie patisoni Foto: Pildītie patisoni

Sastāvdaļas

  • 5 vai 6 nelieli patisoni
  • 650 g burkānu
  • 100 g puravu
  • 50 g sīpolu
  • 100 g saldo piparu
  • 50 g seleriju
  • 40 g pētersīļu
  • 30 g zaļumu
  • 25-30 g sāls
  • 10 g cukura
  • 1 g sarkano malto piparu
  • augu eļļa pēc vajadzības
    Pārliešanai:
  • 300-400 g tomātu biezeņa
  • 20 g cukura
  • 20 g sāls

Pagatavošana

  1. Nelielus patisonus nomazgā, sagriež 1-1,5 cm biezās ripās.
  2. Ja izveidojušās sēklas, tās izgriež ar nazi.
  3. Sagrieztās un notīrītās patisonu ripas apkaisa ar sāli un mazā eļļas daudzumā apcep no abām pusēm gaiši dzeltenas.
  4. Burkānus, selerijas un pētersīļus nomazgā, sarīvē uz rupjas dārzeņu rīves skaidiņās.
  5. Puravus un sīpolus notīra un sagriež salmiņos.
  6. Saldos piparus (lieto vēl zaļā krāsā) nomazgā, iegriež sānos, izņem sēklotni un sagriež sloksnītēs.
  7. Visus sasmalcinātos dārzeņus katru atsevišķi apcep mazā augu eļļas daudzumā (lai nepiedegtu) gaiši dzeltenus.
  8. Atdzesētus dārzeņus sajauc, pieliek sīki sagrieztus zaļumus, sāli, cukuru un smalkos piparus.
  9. Izkarsētā burkā ielej 2 ēdamkarotes iepriekš sagatavota tomātu biezeņa un pilda kārtām: apceptās patisonu šķēles, dārzeņu pildījumu, pa starpām ielej tomātu biezeni. Pēdējā virsējā kārtā liek patisonus un pārlej ar tomātu biezeni.
  10. Burkai uzliek novārītu metāla vāciņu, nedaudz pievalcē un liek sterilizēt 100 grādu temperatūrā: 0,5 litru burkas – 70 minūtes, litra burkas – 90 minūtes.
  11. No katla izņemtās burkas aizvalcē, apgāž, patur pusstundu, tad burkām ļauj atdzist.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes