Sastāvdaļas
- 500 g šampinjonu (bez kātiņiem)
- 4 daiviņas ķiploka
- 1 sauja pētersīļu
- smalki sagriezti zaļie lociņi
- lāse baltā vīna
- 1 Brī siera trīsstūris
- sviests cepšanai
- sāls
Pagatavošana
- Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
- Lielā pannā izkausē sviestu un apcep šampinjonu cepurītes no abām pusēm apmēram 1 minūti, pievieno nedaudz sāls.
- Cepamā formā kārto šampinjonu cepurītes ar caurumiņiem uz augšu.
- Tajā pašā pannā liek sasmalcinātu ķiploku, pētersīļus, zaļos lokus un nedaudz baltvīna.
- Pacep apmēram 1 minūti un noņem no uguns.
- Bri sieram rūpīgi nogriež garoziņu un sagriež to nelielos kvadrātiņos, attiecīgi pēc sēņu cepurīšu caurumiņu izmēriem.
- Katrā sēņu cepurītē liek siera gabaliņu un pa virsu apceptos zaļumus.
- Nedaudz piespiež, lai siers iekļūtu dziļāk sēnes cepurītē.
- Cep 15 minūtes.
- Šampinjonus pasniedz viegli siltus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!