Pildīti šampinjoni ar Bri sieru un zaļumiem

Pildīti šampinjoni ar Bri sieru un zaļumiem Foto: Pildīti šampinjoni ar Bri sieru un zaļumiem

Sastāvdaļas

  • 500 g šampinjonu (bez kātiņiem)
  • 4 daiviņas ķiploka
  • 1 sauja pētersīļu
  • smalki sagriezti zaļie lociņi
  • lāse baltā vīna
  • 1 Brī siera trīsstūris
  • sviests cepšanai
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 175 °C temperatūrai.
  2. Lielā pannā izkausē sviestu un  apcep šampinjonu cepurītes no abām pusēm apmēram 1 minūti, pievieno nedaudz sāls.
  3. Cepamā formā kārto šampinjonu cepurītes ar caurumiņiem uz augšu.
  4. Tajā pašā pannā liek sasmalcinātu ķiploku, pētersīļus, zaļos lokus un nedaudz baltvīna.
  5. Pacep apmēram 1 minūti un noņem no uguns.
  6. Bri sieram rūpīgi nogriež garoziņu un sagriež to nelielos kvadrātiņos, attiecīgi pēc sēņu cepurīšu caurumiņu izmēriem.
  7. Katrā sēņu cepurītē liek siera gabaliņu un pa virsu apceptos zaļumus.
  8. Nedaudz piespiež, lai siers iekļūtu dziļāk sēnes cepurītē.
  9. Cep 15 minūtes.
  10. Šampinjonus pasniedz viegli siltus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes