Sastāvdaļas
- 4 meža baloži (apmēram 200 g gabals)
- 4 šķēles kūpināta šķiņķa
- 2 ēdamkarotes margarīna vai sviesta
- 100 g sausa baltvīna
Pildījumam:
- 250 g maltās gaļas
- 50 g sakapāta kūpināta šķiņķa
- 10 saplucinātas bazilika lapiņas
- 1/2 tējkarotes sals
- 1/4 tējkarotes balto piparu
- 150 g saldā krējuma
Mērcei:
- 200 g buljona
- 100 g saldā krējuma
- 1 - 2 tējkarotes kviešu miltu
- 1 ēdamkarote portvīna vai jāņoga želejas
Ķiršu piedevai:
- 250 g sarkano ķiršu
- 130 g cukura
- 50 g vīna etiķa vai aveņu
- 1 ēdamkarote balzamiko etiķa
- 150 g ūdens
- 1 tējkarote anīsa
- 2 - 3 lauru lapas
- 1 kanēļa miziņa
Pagatavošana
- Ķiršiem izņem kauliņus, ogas liek bļodā.
- Pārējās ķiršu piedevas sastāvdaļas uzvāra, iegūto sulu uzlej ķiršiem, ļauj 20 minūtes ievilkties.
- Sulu nokāš, vāra 5 minūtes, vēlreiz uzlej ķiršiem, bļodu liek vēsuma.
- Putniem izņem kaulus, atstāj tikai spārnos un stilbos.
- Samaisa pildījuma sastāvdaļas.
- Baložus pilda ar pildījumu.
- Putnus nosien un katru ietin šķiņķa šķēlē.
- Katlā sakarsētās taukvielās putnus apbrūnina.
- Pielej vīnu un zem vāka sautē apmēram 30 minūtes. Ja vajadzīgs, pievieno ūdeni.
- Pēc tam katlu uz 20 minūtēm pārklāj ar alumīnija foliju.
- Nosmeļ 200 g buljona. Uzkarsē, pievieno krējumu.
- Pievieno auksta ūdenī izšķīdinātus miltus un portvīnu.
- Putnus sadala.
- Pasniedz ar ķiršu piedevu, salātiem un ceptiem kartupeļiem. Pēc šis pašas receptes var gatavot arī fazānu, teteri, mežirbi vai cāli.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!