Sastāvdaļas
- 1 kg vienāda lieluma kartupeļu
- 300 g maltās gaļas
- 2 vidēja lieluma sīpoli
- 100 g burkānu
- 1 ēdamkarote tomātu pastas
- augu eļļa
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo.
- Kartupeļiem izdobj vidu, izmantojot nazi un tējkaroti.
- Kartupeļu apakšas mazliet nogriež, lai tie stabili stāvētu traukā.
- Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, vienu sakapātu sīpolu un ķiplokus, visu samaisa, pilda kartupeļus.
- Kartupeļus liek sautējamā katlā, līdz pusei piepilda ar sālsūdeni, vāra, kamēr pusgatavs.
- Sagrieztu sīpolu un burkānus sautē eļļā, nobeigumā, pievieno tomātu pastu, mazliet ūdens un sāli.
- Sautētu burkānu un sīpolu maisījumu pārlej pildītajiem kartupeļiem, sautē, kamēr gatavs.
- Pildītos kartupeļus pasniedz ar visu šķidrumu, kurā tie sautējās un sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!