Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un dārzeņiem

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un dārzeņiem Foto: Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • 1 kg vienāda lieluma kartupeļu
  • 300 g maltās gaļas
  • 2 vidēja lieluma sīpoli
  • 100 g burkānu
  • 1 ēdamkarote tomātu pastas
  • augu eļļa

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo.
  2. Kartupeļiem izdobj vidu, izmantojot nazi un tējkaroti.
  3. Kartupeļu apakšas mazliet nogriež, lai tie stabili stāvētu traukā.
  4. Maltajai gaļai pievieno sāli, piparus, vienu sakapātu sīpolu un ķiplokus, visu samaisa, pilda kartupeļus.
  5. Kartupeļus liek sautējamā katlā, līdz pusei piepilda ar sālsūdeni, vāra, kamēr pusgatavs.
  6. Sagrieztu sīpolu un burkānus sautē eļļā, nobeigumā, pievieno tomātu pastu, mazliet ūdens un sāli.
  7. Sautētu burkānu un sīpolu maisījumu pārlej pildītajiem kartupeļiem, sautē, kamēr gatavs.
  8. Pildītos kartupeļus pasniedz ar visu šķidrumu, kurā tie sautējās un sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes