Pildīti baklažāni Katalāņu gaumē

Pildīti baklažāni Katalāņu gaumē Foto: Pildīti baklažāni Katalāņu gaumē

Sastāvdaļas

  • 2 baklažāni
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploka daiviņas
  • 1 tomāts
  • 2 olas
  • 30 g olīveļļas
  • 100 g siera
  • zaļumi pēc garšas

Pagatavošana

  1. Baklažānus pārgriež uz pusēm, izņem mīkstumu. 
  2. Sīpolu sakapā, ķiploku saspiež ķiploku spiedē - abus apcep olīveļļā. 
  3. Baklažānu mīkstumu sīki sagriež, pievieno sīpoliem, ķiplokiem - sautē 3 minūtes, tad noņem no uguns.
  4. Tomātu un cieti vārītas olas sagriež - pievieno pildījumam, kā arī pievieno sīki sakapātus zaļumus un 50 gramus rīvēta siera.
  5. Visu samaisa, pieber sāli, piparus pēc garšas.
  6. Ar pildījumu piepilda baklažānu pusītes.
  7. Pildītās baklažānu pusītes pārkaisa ar atlikušo sieru, cep sakarsētā krāsnī, 20-30 minūtes.
  8. Baklažānu pusītes, pirmās 15 minūtes pārklāj ar foliju, lai neapdeg siers.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes