Pildīti āboli ar biezpienu

Pildīti āboli ar biezpienu Foto: Pildīti āboli ar biezpienu

Sastāvdaļas

  • 4 āboli
  • 200 g biezpiena
  • 1 ēdamkarote skābā krējuma
  • 1 olas dzeltenums
  • 2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu
  • 50 g žāvētu plūmju
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1/5 citrona
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Drumstalām:
  • 20 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 3 ēdamkarotes miltu

Pagatavošana

  1. Āboliem nogriež virsmiņu, izgriež serdi, mazliet izdob, uzlej citrona sulu.
  2. Biezpienu samaisa ar krējumu, olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru, cieti, iemaisa dzērvenes, sagrieztas plūmes un rīvētu citrona miziņu.
  3. Ābolus liek ietaukota veidnē, pilda ar biezpiena masu.
  4. Gatavo drumstalas: saberž visas sastāvdaļas, bagātīgi pārber pildījumam ābolos.
  5. Cep 180°C 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes