Sastāvdaļas
- 4 āboli
- 200 g biezpiena
- 1 ēdamkarote skābā krējuma
- 1 olas dzeltenums
- 2 ēdamkarotes žāvētu dzērveņu
- 50 g žāvētu plūmju
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1/5 citrona
- 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
Drumstalām:
- 20 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 3 ēdamkarotes miltu
Pagatavošana
- Āboliem nogriež virsmiņu, izgriež serdi, mazliet izdob, uzlej citrona sulu.
- Biezpienu samaisa ar krējumu, olas dzeltenumu, cukuru un vaniļas cukuru, cieti, iemaisa dzērvenes, sagrieztas plūmes un rīvētu citrona miziņu.
- Ābolus liek ietaukota veidnē, pilda ar biezpiena masu.
- Gatavo drumstalas: saberž visas sastāvdaļas, bagātīgi pārber pildījumam ābolos.
- Cep 180°C 30 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!