Sastāvdaļas
- 12 olas
- 100 g Matje siļķes
- 50 g majonēzes
- 10 g baltvīna etiķa
- 50 g skābā krējuma
- 30 g graudu sinepju
- 30 g maurloku
- 30 g diļļu
- 7 g kūpinātas paprikas
Pagatavošana
- Olas liek katlā ar karstu, bet ne burbuļojošu ūdeni un vāram 12 minūtes, ik pēc brīža apmaisot.
- Gatavās olas liek ledus aukstā ūdenī un pēc 6-7 minūtēm nomizo.
- Olas platākajam galam nogriež mazu šķēli, lai tā viegli stāv uz virsmas, tad nogriež olas 1/3 daļu un ar espreso karoti izņem tai dzeltenumu.
- Dzeltenumus izberžam caur sietu un pievieno tiem majonēzi, krējumu, etiķi, sinepes.
- Sakulto masu ievieto konditorejas maisā un pilda olas baltumus ar to.
- Ļauj olām 3-4h atrasties ledusskapī.
- Pasniedz ar plāni grieztu siļķi, dillēm, maurlokiem un kūpinātu papriku.
Recepti iesaka šefpavārs Mārtiņš Sirmais.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!