Sastāvdaļas
- 7-8 olas
- 1 bundža mazo šprotu
- 50 g sarkano ikru
- 2-3 ķiploka daiviņas
- 2-3 ēdamkarotes majonēzes
- 2 diļļu zariņi
- sāls, malti melnie pipari pēc garšas
- pētersīļi rotāšanai
Pagatavošana
- Olas vāra 7 minūtes, ilgāk vārīt nevajag.
- Olas atdzesē aukstā ūdenī, noņem čaumalu, uzmanīgi pārgriež uz pusēm, atdala olu baltumus no dzeltenumiem.
- Olu dzeltenumus samīca ar dakšiņu.
- Dilles sakapā, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Bļodā samaisa olu dzeltenumu, ķiplokus, dilles, majonēzi.
- Pieber sāli pēc garšas, pieber mazliet piparus.
- Kārtīgi samaisa, pilda olu baltumu pusītēs.
- Šprotes liek uz papīra dvieļa, lai notek liekā eļļa.
- Katras pildītās olas pusītes vidū liek vienu šproti.
- Pildītās olas rotā ar sarkanajiem ikriem un pētersīļu lapiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!