Pildītas olas ar sēnēm

Pildītas olas ar sēnēm Foto: Pildītas olas ar sēnēm

Sastāvdaļas

  • 7 olas
  • 150-200 g šampinjonu
  • 1-2 sīpoli
  • 2-3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 saišķītis diļļu un 1 saišķītis pētersīļu
  • ķirštomāti
  • mazliet augu eļļas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Sīpolus sakapā, cep nelielā eļļas daudzumā, mazliet uzberot sāli, kamēr paliek mīksti.
  2. Sēnes sasmalcina, atsevišķi cep, tad samaisa ar sīpoliem. 
  3. Sēņu un sīpolu maisījumu atdzesē, sakuļ ar blenderi - pievieno skābo krējumu, garšvielas pēc garšas - samaisa.
  4. Olas cieti izvāra, atdzesē, noņem čaumalas, gareniski pārgriež uz pusēm.
  5. Olu dzeltenumus izņem un sarīvē.
  6. Olu baltumu pusītes pilda ar sēņu maisījumu, pārkaisa ar rīvētajiem olu dzeltenumiem.
  7. Šķīvī liek zaļumus, pildītās olu pusītes, rotā ar veseliem ķirštomātiem, vai to pusītēm.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes