Sastāvdaļas
- 6 vistu krūtiņas
- 450 g svaigu sēņu (baravikas, šampinjoni)
- 2 saspiestas ķiploku daiviņas
- mazs, sakapāts sīpols
- sāls, pipari
- 225 g sagriezta Šveices siera
- estragons
Marinādei:
- 2 citronu sula un sarīvēta miziņa
- 1 ēdamkarotes itāļu garšvielu
- 2 ēdamkarotes saspiestu ķiploku
- 1/4 glāzes brūnā cukura
- 1/4 glāzes ābolu etiķa
- 1/4 glāzes balzametiķa
- 1 ēdamkarotes Vusteras mērces
- 1/2 ēdamkarotes Dižonas sinepju
- 1/2 glāzes olīveļļas
- 1 tējk. sāls
- 1/2 tējk. piparu
Pagatavošana
- Sajauc visas marinādes sastāvdaļas viendabīgā masā.
- Uzkarsē krāsni līdz 190 °C temperatūrai.
- Vistas gaļu liek dziļā traukā, uzlej marinādi.
- Gaļu patur marinādē 20 minūtes.
- Pannā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolu un ķiploku.
- Pievieno sagrieztas sēnes, pieber sāli un piparus - sautē, kamēr sēnes gatavas.
- Vistas gaļu izņem no marinādes.
- Katrā vistas gaļas gabalā veido iegriezumu, iepilda tajā sēnes un nedaudz siera, uzber estragonu.
- Katru iegriezumu aiztaisa ar zobu bakstāmajiem kociņiem, lai pildījums neizkristu.
- Pildītos vistas gaļas gabalus apcep uz pannas, olīveļļā, no abām pusēm.
- Tad apceptos vistas gaļas gabalus, liek ieeļļotā veidnē, un cep 10 minūtes, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!