- Pīlādžu ogas izlasa no pabirumiem, nomazgā, liek katlā, pārlej ar ūdeni, lai ogas būtu tikko apņemtas.
- Ogas savāra, līdz tās izšķīst, tad izberž caur sietiņu. Iegūto masu lej katlā, pieber cukuru, ņemot uz divām daļām ogu masas vienu daļu cukura.
- Vāra, līdz masa sabiezē un no karotes atdalās lielām pikām un viegli atdalās arī no katla dibena. Masu lej lēzenās fajansa bļodās, kas aplaistītas ar aukstu vārītu ūdeni, un kaltē saulē vai cepeškrāsnī, līdz to var griezt ar nazi.
- Gatavu marmelādi sagriež kvadrātiņos vai rombiņos, apvārta cukura vai pūdercukurā.
- Uzglabā stikla burkās, ko pārsien ar pergamentu vai aizvāko.
- Burkas novieto sausās telpās 7-10°C temperatūrā.
Bērniem šī marmelāde aizstās vislabākās konfektes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!