Sastāvdaļas
- 1 kg smailo kāpostu
- 4 nelieli gabaliņi kanēļa mizas
- 2 tējkarotes koriandra graudiņu
- 2 tējkarotes fenheļa sēklu
- 4-8 žāvētas čili piparu pākstis
- 3 ēdamkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes heresa
- 3 ēdamkarotes ķiršu degvīna vai gaišā ruma
Pagatavošana
- Kāpostus noskalo, atdala lapas un izgriež kacenu.
- Ja nepieciešams, lapas noskalo vēlreiz.
- Dažas lapas noliek malā, pārējās sagriež apm. 2 cm lielos rombveida gabaliņos.
- Kāpostu gabaliņus kopā ar kanēli, koriandru un fenheli pilda sterilizētās burkās.
- Pievieno sagrieztas čili piparu pākstis.
- Pēc tam jānomazgā rokas.
- Uzvāra 1,5 l sālsūdens.
- Vārot jāmaisa, lai sāls izkustu.
- Pievieno heresu un ķiršu degvīnu vai rumu.
- Karstu uzvārījumu pārlej kāpostiem.
- Kāpostu gabaliņiem jābūt pilnīgi apsegtiem.
- Visu pārklāj ar veselajām kāpostu lapām un glabā neaizvākotu apm. 1 nedēļu.
- Pēc tam burku aizvāko un ļauj vismaz divas nedēļas ievilkties.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.
Padoms:
Smailo kāpostu vietā var ņemt arī virziņkāpsotus vai sarkanos galviņkāpostus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!