Pikantie smailie kāposti

Pikantie smailie kāposti Foto: Pikantie smailie kāposti

Sastāvdaļas

  • 1 kg smailo kāpostu
  • 4 nelieli gabaliņi kanēļa mizas
  • 2 tējkarotes koriandra graudiņu
  • 2 tējkarotes fenheļa sēklu
  • 4-8 žāvētas čili piparu pākstis
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 3 ēdamkarotes heresa
  • 3 ēdamkarotes ķiršu degvīna vai gaišā ruma

Pagatavošana

  1. Kāpostus noskalo, atdala lapas un izgriež kacenu.
  2. Ja nepieciešams, lapas noskalo vēlreiz.
  3. Dažas lapas noliek malā, pārējās sagriež apm. 2 cm lielos rombveida gabaliņos.
  4. Kāpostu gabaliņus kopā ar kanēli, koriandru un fenheli pilda sterilizētās burkās.
  5. Pievieno sagrieztas čili piparu pākstis.
  6. Pēc tam jānomazgā rokas.
  7. Uzvāra 1,5 l sālsūdens.
  8. Vārot jāmaisa, lai sāls izkustu.
  9. Pievieno heresu un ķiršu degvīnu vai rumu.
  10. Karstu uzvārījumu pārlej kāpostiem.
  11. Kāpostu gabaliņiem jābūt pilnīgi apsegtiem.
  12. Visu pārklāj ar veselajām kāpostu lapām un glabā neaizvākotu apm. 1 nedēļu.
  13. Pēc tam burku aizvāko un ļauj vismaz divas nedēļas ievilkties.

Uzglabāšanas laiks: aptuveni 6 mēneši.

Padoms:
Smailo kāpostu vietā var ņemt arī virziņkāpsotus vai sarkanos galviņkāpostus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes