Sastāvdaļas
- 1 kg gaišu, nelielu vīnogu bez kauliņiem
- 1 citrons
- ¾ l baltvīna
- 3/8 l baltvīna etiķa
- 200 g cukura
- 4 žāvētas čili piparu pākstis
Pagatavošana
- Vīnogas noskalo un atdala kātiņus.
- Citronu nomazgā karstā ūdenī, nogriež plānu miziņu un izspiež sulu.
- Vīnogas pilda sterilizētās burkās.
- Uzvāra vīnu kopā ar etiķi, citrona sulu, citrona mizu, cukuru un čili pākstīm.
- Novārījumu pārlej vīnogām, lai tās būtu pilnīgi pārklātas.
- Burkas tūlīt aizvāko.
- Ļauj vismaz 4 nedēļas ievilkties.
- Padoms:
- Novārījumam var pieliet arī nedaudz grapas.
Šādi konservētas vīnogas labi garšo ar medījumu vai arī citiem gaļas ēdieniem.
Uzglabāšanas laiks: aptuveni 1 gads.
Pārmērīga alkohola lietošana ir kaitīga Jūsu veselībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!