Pieneņu salāti

Pieneņu salāti Foto: Pieneņu salāti

Sastāvdaļas

  • pieneņu lapiņas
  • olīveļļa
  • citrona sula vai krējums
  • etiķis
  • sīpoli

Pagatavošana

Salātiem noder gan tikai jaunas, mīkstas un ēnā augušas pieneņu lapiņas Saulē augušas un jau nobriedušas pieneņu lapas ir stipri sūras un ēšanai neieteicams.

  1. Pieneņu lapiņas viegli noskalo un ar pirkstiem smalki saplūkā.
  2. Tad pārlej ar olīveļļu, piespiež mazliet citrona sulas vai pielej drusciņ etiķa un pārkaisa ar smalki sagrieztiem sīpoliem.
  3. Var pagatavot arī ar skābu krējumu.


Tādā veidā kā no pienenēm var pagatavot pavasaros teicamus salātus arī no jaunām cigoriņu lapiņām. Tās, līdzīgi pienenēm, arī ir maigi rūgtas, bet pie rūgtuma ļoti viegli pierod un tad tas liekas pat ļoti patīkams.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes