Sastāvdaļas
- 1 ola
- 200 g cukura
- 1/2 glāze piena
- 300 g saldkrējuma sviesta
- 1 paciņa vaniļas cukura
- 1 ēdamkarote ruma
Pagatavošana
- Katliņā saputo olu, pienu un cukuru ar elektrisko putotāju.
- Masu liek karsēties mērenā karstumā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.
- Tiklīdz masa sāk vārīties, sāk to ātri maisīt līdz sabiezē (šķidra ķīseļa konsistencē).
- Noņem no karstuma un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
- Ar elektrisko putotāju saputo sviestu krēmveidīgā konsistencē (aptuveni 5 minūtes).
- Tad porcijveidīgi pievieno to piena masai, turpinot krēmu putot.
- Pievieno rumu un vaniļas cukuru un saputo visu viendabīgā, gaisīgā masā.
- Ievieto krēmu ledusskapī un izmanto pēc saviem ieskatiem - kūku un citu konditorejas izstrādājumu pildīšanai, dekorēšanai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!