Piena – vaniļas krēms tortēm

Piena – vaniļas krēms tortēm Foto: Piena – vaniļas krēms tortēm

Sastāvdaļas

  • 1 ola
  • 200 g cukura
  • 1/2 glāze piena
  • 300 g saldkrējuma sviesta
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 1 ēdamkarote ruma

Pagatavošana

  1. Katliņā saputo olu, pienu un cukuru ar elektrisko putotāju.
  2. Masu liek karsēties mērenā karstumā, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu.
  3. Tiklīdz masa sāk vārīties, sāk to ātri maisīt līdz sabiezē (šķidra ķīseļa konsistencē).
  4. Noņem no karstuma un atdzesē līdz istabas temperatūrai.
  5. Ar elektrisko putotāju saputo sviestu krēmveidīgā konsistencē (aptuveni 5 minūtes).
  6. Tad porcijveidīgi pievieno to piena masai, turpinot krēmu putot.
  7. Pievieno rumu un vaniļas cukuru un saputo visu viendabīgā, gaisīgā masā.
  8. Ievieto krēmu ledusskapī un izmanto pēc saviem ieskatiem - kūku un citu konditorejas izstrādājumu pildīšanai, dekorēšanai.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes