1. Biezpiena mērce ar vājpiena biezpienu
100 g biezpiena, 1/2-3/4 glāzes eļļas vai skāba krējuma, sāls, cukurs, sinepes, pipari.
Izberztam biezpienam pievieno pārējos produktus un augu eļļu vai skābu krējumu, labi saputo.
2. Biezpiena mērce ar tomātu biezeni
1 litrs biezpiena mērces,1 ēdamkarote tomātu biezeņa.
Gatavai biezpiena mērcei pieliek tomātu biezeni un labi saputo.
3. Biezpiena mērce ar pilnpiena biezpienu
100 g biezpiena, 3/4 - 1 litrs pilnpiena, sāls, cukurs, ķimenes vai sinepes.
Biezpienu izrīvē caur sietu, pievieno pārējos produktus, pielej pienu un samaisa, līdz iegūst viendabīgu masu.
4. Asā biezpiena mērce
1 litrs biezpiena mērces, 1/4 tējkarotes piparu, 1/2 ēdamkarotes mārrutku, 1/2 tējkarotes sinepju, 1/2 sīpola.
Biezpiena mērcei pievieno visas piedevas un sasmalcinātu sīpolu, labi sakuļ.
5. Biezpiena mērce
800 g biezpiena, 200 g kondensēta piena, 1 ēdamkarote sinepju, 1-2 paprikas, 2-3 sīpolu loki, sāls.
Biezpienu izberž caur sietu, sajauc ar pienu, sinepēm, pieliek sasmalcinātus lokus un papriku.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!