Sastāvdaļas
- 1/2 tējkarotes sausā rauga
- 200 ml silta ūdens
- šķipsniņa cukura
- 1/2 tējkarotes sāls
- 1 tējkarote olīveļļas
- 1,5-2 glāzes miltu
Pildījumam:
- 80 g šampinjonu
- 160 g maltas vistas filejas
- 150 g siera
- 2 tomāti
- 3-4 ēdamkarotes tomātu mērces
- picas garšvielas
- 1-2 tējkarotes olīveļļas
Pagatavošana
- Bļodā izsijā glāzi miltu, pievieno raugu, samaisa, tievā strūklā pielej ūdeni, izmaisa.
- Pievieno olīveļļu, sāli, cukuru, pievieno atlikušos izsijātos miltus, samīca elastīgu mīklu.
- Mīklu liek ietaukotā bļodā, uzklāj pārtikas plēvi, atstāj siltā vietā uz 45-50 minūtēm, lai uzrūgst.
- Sēnes sagriež plānās šķēlītēs, sieru sarīvē, tomātus sagriež daiviņās.
- Krāsni uzkarsē 200°C temperatūrā, veidnē ieklāj cepamo papīru, uzsmidzina augu eļļu.
- Aplī izrullētu mīklu liek veidnē, virsū liek malto gaļu, uzklāj tomātu mērci, liek sēnes, tomātus, uzkaisa sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!