Sastāvdaļas
- 1 iepakojums gatavas picas mīklas
- 540 g Mocarellas siera
- 3 tomāti
- sāls pēc garšas
- 120 g majonēzes
- 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
- 480 g svaiga bazilika
- 1 ķiploka daiviņa
- 120 g Parmas siera
- 60 g ciedru riekstu
- 120 ml olīveļļas
Pagatavošana
- Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
- Picas mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 5-7 minūtes.
- Picas pamatni izņem no krāsns un, kamēr vēl karsta, apkaisa ar 250 gramiem rīvēta Mocarellas siera un virsū liek tomātu šķēlītes.
- Uzber mazliet sāls.
- Bļodā samaisa atlikušo Mocarellas sieru ar majonēzi, bazilika pesto, pipariem.
- Mocarellas siera maisījumu liek virsū tomātiem.
- Liek krāsnī, cep 15-20 minūtes, kamēr siers izkūst un pamatne mazliet apbrūnē.
- Gatavu picu sagriež šķēlēs un pasniedz.
- Bazilika pesto - baziliku sakuļ ar ķiplokiem, rīvētu Parmas sieru, ciedru riekstiem, izmantojot virtuves kombainu.
- Turpinot kult, pievieno olīveļļu, sāli, piparus.
- Ja pesto sanācis pārāk biezs, pievieno vēl olīveļļu.
- Ja pesto sanācis pārāk daudz, to var uzglabāt ledusskapī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!