Pica ar tomātiem un baziliku

Pica ar tomātiem un baziliku Foto: Pica ar tomātiem un baziliku

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums gatavas picas mīklas
  • 540 g Mocarellas siera 
  • 3 tomāti
  • sāls pēc garšas 
  • 120 g majonēzes
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 480 g svaiga bazilika
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 120 g Parmas siera
  • 60 g ciedru riekstu
  • 120 ml olīveļļas

Pagatavošana

  1. Krāsni uzkarsē līdz 190°C temperatūrai.
  2. Picas mīklu liek ietaukotā veidnē, cep 5-7 minūtes.
  3. Picas pamatni izņem no krāsns un, kamēr vēl karsta, apkaisa ar 250 gramiem rīvēta Mocarellas siera un virsū liek tomātu šķēlītes.
  4. Uzber mazliet sāls.
  5. Bļodā samaisa atlikušo Mocarellas sieru ar majonēzi, bazilika pesto, pipariem.
  6. Mocarellas siera maisījumu liek virsū tomātiem.
  7. Liek krāsnī, cep 15-20 minūtes, kamēr siers izkūst un pamatne mazliet apbrūnē.
  8. Gatavu picu sagriež šķēlēs un pasniedz.
  9. Bazilika pesto - baziliku sakuļ ar ķiplokiem, rīvētu Parmas sieru, ciedru riekstiem, izmantojot virtuves kombainu.
  10. Turpinot kult, pievieno olīveļļu, sāli, piparus.
  11. Ja pesto sanācis pārāk biezs, pievieno vēl olīveļļu.
  12. Ja pesto sanācis pārāk daudz, to var uzglabāt ledusskapī.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes