Pica ar mednieku desiņām, ķirštomātiem, ķiploku grauzdiņiem

Pica ar mednieku desiņām, ķirštomātiem, ķiploku grauzdiņiem Foto: Pica ar mednieku desiņām

Sastāvdaļas

Pildījumam:
  • 80 g mednieku desiņu 
  • 15 g paprikas 
  • 100 g Suluguni siera
  • 3 ķirštomātu
Mīklai:
  • 250 g miltu 
  • 205 ml ūdens
  • 1/2 tējkarotes sausā rauga
  • 1/2 tējkarotes sāls 
  • 1 tējkarote cukura
  • 15 g olīveļļas+eļļa ieziešanai
Mērcei:
  • 1 tomāts 
  • 30 g sīpolu 
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote malta oregano 
  • sāls 
  • pipari

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu - samaisa visas sastāvdaļas, uzklāj dvieli un atstāj istabas temperatūrā uz 4-5 stundām.
  2. Mīklai jāuzrūgst 3 reizes lielākai un jāparādās maziem burbulīšiem.
  3. Gatavu mīklas daļu liek uz cepampapīra, kas nokaisīts ar miltiem, ar miltainām rokām izstaipa vajadzīgajā lielumā, sākot no centra.
  4. Mērcei - sīpolus apcep ar ķiplokiem uz nelielas uguns, pievieno tomātus, sāli, piparus, cukuru, garšvielas.
  5. Mīklu liek ietaukotā veidnē, uzklāj mērci, izkārto sagrieztas mednieku desiņas, uzkaisa sieru, sagrieztus ķirštomātus, papriku.
  6. Baltmaizes šķēli ieziež ar augu eļļu un ķiplokiem, cep krāsnī, atdzesē un sadrupina.
  7. Picas malu noziež ar olīveļļu un apkaisa ar ķiploku grauzdiņiem.
  8. Krāsni uzkarsē līdz 275°C temperatūrai, aptuveni 30 minūtes, cep 7 minūtes.
  9. Gatavu picu aprasina ar olīveļļu. 

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes