Sastāvdaļas
- 2 glāzes ūdens
- 1 tējkarote majorāna
- 2 tējkarotes olīveļļas
- sāls un pipari pēc garšas
- 3/4 glāzes polentas
- 1 zariņš svaiga timiāna
- 200 g gaileņu
- 150 g bekona
- 5 ķirštomāti
- 2 ēdamkarotes pesto
- 100 g Parmas siera
Pagatavošana
- Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai.
- Pagatavo polentu: uzvāra ūdeni, pievieno sāli un majorānu. Visu laiku uzmanīgi maisot, ieber ūdenī polentu un uzbriedina to.
- Izmantojot virtuves lāpstiņu, polentas masu ieklāj tortes formā, kas ietaukota ar vienu ēdamkaroti olīveļļas.
- Formu novieto uz 30 minūtēm atdzesēties ledusskapī.
- Pēc atdzesēšanas polentu liek sakarsētajā krāsnī un cep 40 minūtes, kamēr pamatne kļuvusi zeltaina un kraukšķīga.
- Uz pannas olīveļļā apcep strēmelītēs sagrieztu bekonu un sēnes. Pievieno timiānu.
- Uz polentas picas pamatnes klāj pesto, pāri kārto bekonu un sēnes un uz pusēm sagrieztus ķiršu tomātiņus.
- Dekorē ar plānām Parmas siera šķēlītēm.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!