Pavasara zupa ar skābenēm un nātrēm

Pavasara zupa ar skābenēm un nātrēm Foto: Pavasara zupa ar skābenēm un nātrēm

Sastāvdaļas

  • 2 saujas skābeņu
  • 2 saujas nātru lapu
  • 4 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • pavasara zaļumi, kapāti
  • 1 ola
  • sāls
  • pipari
  • skābais krējums

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
  2. Sīpolus nomizo un sakapā.
  3. Kartupeļus liek verdošā ūdenī un vāra 3 minūtes un pievieno sīpolus. Turpina vārīt, līdz kartupeļi gatavi.
  4. Skābenes un nātru lapas noskalo, nosusina, sagriež nelielās sloksnēs, liek pie kartupeļiem un uz mazas uguns vāra 5 minūtes.
  5. Olu viegli sakuļ. Ar putojamo slotiņu verdošās zupas viducī iegriez virpuli, kurā tieva strūkliņā ielej sakulto olu.
  6. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
  7. Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar pavasara zaļumiem un pievieno pa karotei skābā krējuma.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes