Sastāvdaļas
- 2 saujas skābeņu
- 2 saujas nātru lapu
- 4 kartupeļi
- 2 sīpoli
- pavasara zaļumi, kapāti
- 1 ola
- sāls
- pipari
- skābais krējums
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo un sagriež kubiņos.
- Sīpolus nomizo un sakapā.
- Kartupeļus liek verdošā ūdenī un vāra 3 minūtes un pievieno sīpolus. Turpina vārīt, līdz kartupeļi gatavi.
- Skābenes un nātru lapas noskalo, nosusina, sagriež nelielās sloksnēs, liek pie kartupeļiem un uz mazas uguns vāra 5 minūtes.
- Olu viegli sakuļ. Ar putojamo slotiņu verdošās zupas viducī iegriez virpuli, kurā tieva strūkliņā ielej sakulto olu.
- Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
- Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar pavasara zaļumiem un pievieno pa karotei skābā krējuma.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!