Sastāvdaļas
- 200 g + 1 ēdamkarote miltu
- 60 ml + 3 ēdamkarotes silta piena
- 50 g izkausēta sviesta
- 2 olu dzeltenumi
- 15 g svaiga rauga
- 2 ēdamkarotes + 1 tējkarote cukura
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1,5 ēdamkarotes ruma
- 1 tējkarote vaniļas esences
Pildījumam:
- 160 g magoņu sēkliņu
- 50 g gaiši-brūnā cukura
- 30 g rozīņu
- 30 g sasmalcinātu valriekstu
- 1 ēdamkarote medus
- 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
- 1 tējkarote malta kanēļa
- 1 ēdamkarote mīksta sviesta
- 30 g sukāžu
- 2 olu baltumi
Glazūrai:
- 1/2 glāzes pūdercukura
- 3 ēdamkarotes ūdens
Pagatavošana
- Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti cukura, traukam uzklāj drānu un atstāj uz 15 minūtēm.
- Pēc noteiktā laika, rauga maisījumu pievieno atlikušajiem miltiem, kā arī pārējās sastāvdaļas(izņemot sviestu), samīca mīklu, beigās pievieno izkausēto sviestu - samaisa.
- No mīklas izveido bumbu, liek to ietaukotā bļodā, uzklāj drānu, noliek siltā vietā uzrūgt, uz 1-1,5 stundām.
- Gatavo pildījumu - magoņu sēkliņas vāra 500 ml verdoša ūdens, kamēr tas iztvaiko.
- Magoņu sēkliņu masu atdzesē, sablenderē vai samaļ.
- Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.
- Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā magoņu sēkliņu masā.
- Mīklu izrullē taisnstūra veida, 3 mm biezā plāksnē.
- Uzklāj magoņu sēkliņu pildījumu, atstājot 2 cm maliņas.
- Satin ruleti, kārtīgi nostiprina maliņas un galus.
- Ruleti ietin cepamajā papīrā(ne pārāk blīvi), liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
- Gatavu ruleti izņem no krāsns, iztin no cepamā papīra, karstu pārlej ar glazūru.
- Gatavo glazūru - pūdercukuru sakuļ ar ūdeni.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!