Pati garšīgākā magoņu rulete

Pati garšīgākā magoņu rulete Foto: Pati garšīgākā magoņu rulete

Sastāvdaļas

  • 200 g + 1 ēdamkarote miltu
  • 60 ml + 3 ēdamkarotes silta piena
  • 50 g izkausēta sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 15 g svaiga rauga
  • 2 ēdamkarotes + 1 tējkarote cukura
  • 1/4 tējkarotes sāls
  • 1,5 ēdamkarotes ruma
  • 1 tējkarote vaniļas esences

Pildījumam:

  • 160 g magoņu sēkliņu
  • 50 g gaiši-brūnā cukura
  • 30 g rozīņu
  • 30 g sasmalcinātu valriekstu
  • 1 ēdamkarote medus
  • 1 tējkarote mandeļu ekstrakta
  • 1 tējkarote malta kanēļa
  • 1 ēdamkarote mīksta sviesta
  • 30 g sukāžu
  • 2 olu baltumi

Glazūrai:

  • 1/2 glāzes pūdercukura
  • 3 ēdamkarotes ūdens

Pagatavošana

  1. Raugu samaisa ar 1 ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotēm piena, 1 tējkaroti cukura, traukam uzklāj drānu un atstāj uz 15 minūtēm.
  2. Pēc noteiktā laika, rauga maisījumu pievieno atlikušajiem miltiem, kā arī pārējās sastāvdaļas(izņemot sviestu), samīca mīklu, beigās pievieno izkausēto sviestu - samaisa.
  3. No mīklas izveido bumbu, liek to ietaukotā bļodā, uzklāj drānu, noliek siltā vietā uzrūgt, uz 1-1,5 stundām.
  4. Gatavo pildījumu - magoņu sēkliņas vāra 500 ml verdoša ūdens, kamēr tas iztvaiko.
  5. Magoņu sēkliņu masu atdzesē, sablenderē vai samaļ.
  6. Pievieno pārējās sastāvdaļas un samaisa.
  7. Olu baltumus sakuļ stingrās putās, uzmanīgi iecilā magoņu sēkliņu masā.
  8. Mīklu izrullē taisnstūra veida, 3 mm biezā plāksnē.
  9. Uzklāj magoņu sēkliņu pildījumu, atstājot 2 cm maliņas.
  10. Satin ruleti, kārtīgi nostiprina maliņas un galus.
  11. Ruleti ietin cepamajā papīrā(ne pārāk blīvi), liek veidnē, cep 180°C temperatūrā, 30-40 minūtes.
  12. Gatavu ruleti izņem no krāsns, iztin no cepamā papīra, karstu pārlej ar glazūru.
  13. Gatavo glazūru - pūdercukuru sakuļ ar ūdeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes