Paštaisīta majonēze - trīs receptes

Paštaisīta majonēze - trīs viegli pagatavojamas receptes Foto: Paštaisīta majonēze

Majonēze Nr. 1

  • 1 ola
  • 250 ml rafinētas saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote cukura
  • 1\3 tējkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote citronu sulas
  1. Visas sastāvdaļas liek 500 ml burkā, izmanto blenderi.
  2. Sakuļ olas dzeltenumu, blīvi piespiežot pie burciņas apakšas.
  3. Visu sakuļ, ik pa brīdim paceļot blenderi, kuļ 2-3 minūtes.
  4. Ja vēlaties Provansas majonēzes garšu, pievieno 1 tējkaroti sinepju.

Majonēze Nr.2

  • 1 ola + 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote sinepju
  • 340-400 g rafinētas saulespuķu eļļas
  • 1/2 citrona sulas
  • 2 ēdamkarotes ūdens
  1. Visas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi, majonēze gatava.

Majonēze Nr.3

  • 150 g piena
  • 150 g rafinētas saulespuķu eļļas
  • 1 tējkarote sinepju
  • 1-2 ēdamkarotes citronu sulas
  • sāls
  1. Eļļu sakuļ ar pienu, izmantojot blenderi, kuļ 3-4 minūtes.
  2. Kulšanas vidū pievieno sinepes un sāli.
  3. Kad masa kļūs sniegbalta, nepārstājot kult, pielej citronu sulu.
  4. Masa ātri sabiezēs.

Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes