Majonēze Nr. 1
- 1 ola
- 250 ml rafinētas saulespuķu eļļas
- 1 tējkarote cukura
- 1\3 tējkarotes sāls
- 1 ēdamkarote citronu sulas
- Visas sastāvdaļas liek 500 ml burkā, izmanto blenderi.
- Sakuļ olas dzeltenumu, blīvi piespiežot pie burciņas apakšas.
- Visu sakuļ, ik pa brīdim paceļot blenderi, kuļ 2-3 minūtes.
- Ja vēlaties Provansas majonēzes garšu, pievieno 1 tējkaroti sinepju.
Majonēze Nr.2
- 1 ola + 1 olas dzeltenums
- 1 ēdamkarote sinepju
- 340-400 g rafinētas saulespuķu eļļas
- 1/2 citrona sulas
- 2 ēdamkarotes ūdens
- Visas sastāvdaļas sakuļ ar blenderi, majonēze gatava.
Majonēze Nr.3
- 150 g piena
- 150 g rafinētas saulespuķu eļļas
- 1 tējkarote sinepju
- 1-2 ēdamkarotes citronu sulas
- sāls
- Eļļu sakuļ ar pienu, izmantojot blenderi, kuļ 3-4 minūtes.
- Kulšanas vidū pievieno sinepes un sāli.
- Kad masa kļūs sniegbalta, nepārstājot kult, pielej citronu sulu.
- Masa ātri sabiezēs.
Patīk receptes? Iesaki draugiem. Paldies!