Sastāvdaļas
- 500 g jauktās maltās gaļas
- 2 ķiploka daiviņas
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- 25 g sviesta
- 1 sīki sakapāts sīpols
- 1 sīki sagriezts burkāns
- 1 sīki sagriezts selerijas kāts
- 300 ml piena
- 200 ml sausā baltvīna vai sarkanvīna
- 2 ēdamkarotes tomātu pastas
- 2 bundžas konservētu veselu tomātu
- 2 tējkarotes Vidusjūras garšvielu
- 350 g plakanu makaronu
- rīvēts Parmas siers
Pagatavošana
- Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
- Katlā lej olīveļļu, pievieno sviestu, liek uz uguns, maisa ar koka lāpstiņu 1-2 minūtes, kamēr sviests ir izkusis.
- Pievieno sagrieztos dārzeņus un ķiplokus, maisot,cep 8-10 minūtes, kamēr tie kļūst mīksti, bet ne brūni.
- Pievieno malto gaļu, izmaisa tā, lai nebūtu kunkuļu.
- Cepot maisa 5 minūtes, kamēr gaļai parādās brūngana garoziņa.
- Pielej pienu, samaisa, mazliet palielina uguni, maisot, ļauj maltās gaļas masai paburbuļot - 10-15 minūtes.
- Visam pienam ir jāiesūcas gaļā.
- Pielej vīnu un rīkojas tieši tāpat, kā ar pienu.
- Pievieno tomātu pastu, konservētus tomātus, 1 glāzi ūdens, pieber garšvielas, 1/2 tējkarotes sāls, maltus melnos piparus.
- Palielina uguni, visu uzvāra, maisot, ar karoti saspiež tomātus.
- Tad samazina uguni uz minimumu, uzliek katlam vāku, atstāj mazu atveri, sutina stundu, jāmaisa, noņemot vāku, ik pēc 15 minūtēm.
- Nobeigumā mērcei jābūt biezai un spīdīgai.
- Uguni izslēdz, vāku uzliek blīvi un atstāj mērci ievilkties.
- Izvāra makaronus, pasniedz pārlietus ar mērci, pārkaisa ar rīvētu Parmas sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!