Sastāvdaļas
- 700-800 g gurķu
- 10 g diļļu
- 5 g bazilika
- 5 g pētersīļu lapu
- 10 g sinepju sēklu
- daiviņa ķiploka
- 2 sīpoli
- 8 melnie pipari
- 5 smaržīgie pipari
- 3 krustnagliņas
- 2 lauru lapas
- 4 ēdamkarotes 9% galda etiķa
Pārliešanai:
- 0,5 litri ūdens
- 1 ēdamkarote sāls
- 0,5 ēdamkarotes cukura
Pagatavošana
- Gurķus nomazgā, nomizo un sagriež gareniski glītās, vienādās daļās.
- Katrai daļai rūpīgi iztīra sēklas un irdenos audus.
- Receptē norādīto gurķu daudzumu var ievietot litra burkā, bet tā iegūšanai jāizlieto daudz vairāk, apmēram 1,2 kg gurķu, jo tīrot rodas daudz atkritumu.
- Burkā garenās sloksnēs sagrieztas gurķus saliek blīvi stāvus.
- Pa starpām ieliek sinepju graudiņus, ķiplokus, sīpolus un ielej vajadzīgo daudzumu etiķa.
- Gurķu sloksnes vēlams griezt tik garas kā burkas augstums.
- Burku pārlej ar karstu garšaugu novārījumu.
- Ūdeni uzvāra, pievieno receptē minētās garšvielas un vēl 5 minūtes vāra, tad sietā nokāš.
- Ja vajadzīgs, uzlējumu nostādina, lai tas būtu dzidrs.
- Kā parasti, burkas pasterizē 85 grādu temperatūrā, 0,5 litru burkas – 6 minūtes, litra burkas – 8-10 minūtes, 3 litru burkas – 5-20 minūtes.
- Tālāk burkas noslēdz un atdzesē.
Šis konservu veids saimnieciski izdevīgs. Var izmantot lielus, pāraugušus, dzeltenus gurķus. No pāraugušiem gurķiem var pagatavot labus konservus ar glītu izskatu un labu garšu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!