Paratha - indiešu plācenīši

Paratha - indiešu plācenīši Foto: Paratha - indiešu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 230 g miltu
  • 40 ml augu eļļas
  • 100 ml silta ūdens
  • šķipsniņa sāls
  • 2-3 vārīti kartupeļi
  • 2 ēdamkarotes sakapātu loku
  • 1 ēdamkarote kinzas zaļumu
  • 1 ēdamkarote sakapātu pētersīļu
  • pipari
  • skābais krējums pasniegšanai

Pagatavošana

  1. No mīklas sastāvdaļām samīca mīkstu mīklu, izveido bumbiņu, ietin pārtikas plēvē, atstāj uz 1 stundu.
  2. Izvārītos kartupeļus sastampā biezenī, pievieno lokus, zaļumus, sāli, piparus - kārtīgi samaisa.
  3. Mīklu un pildījumu sadala 5 vienādās daļās.
  4. Mīklu mazliet izrullē, vidū liek pildījumu, blīvi, bez gaisa, aptin mīklu, malas aiztaisa, piespiežot vidū.
  5. Plāceni, ar aiztaisīto pusi liek uz leju, izrullē, pēc iespējas plānāku.
  6. Ja parādās gaisa burbulis, to pārdur.
  7. Plāceņus liek sakarsētā pannā, cep uz lielas uguns, 1 minūti.
  8. Plāceni apgriež otrādi, uzklāj augu eļļu, pēc 1 minūtes, atkal apgriež otrādi.
  9. Uzklāj augu eļļu plācenim, cep 1 minūti, atkal apgriež otrādi, atkal cep 1 minūti.
  10. Šādi rīkojas ar visiem plāceņiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes