Parastie frī kartupeļi

Parastie frī kartupeļi Foto: Parastie frī kartupeļi

Sastāvdaļas

  • 7 kartupeļi
  • parastā vai pūdersāls pēc garšas
  • augu eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos, obligāti nosusina ar papīra dvieli.
  2. Tas arī ir viens no lielajiem noslēpumiem - kartupeļiem jābūt pilnīgi sausiem.
  3. Tādējādi, kartupeļi būs kraukšķīgi.
  4. Sāli uzreiz neberam!
  5. Vislabāk kartupeļus gatavot friterī, bet, ja nav - augu eļļu lej dziļā pannā, aptuveni 2 cm līmenī.
  6. Sakarsētā pannā, kartupeļus cep pakāpeniski, pa porcijām, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
  7. Sāli uzber jau izceptiem kartupeļiem, vislabāk izmantot pūdersāli.
  8. Gatavus kartupeļus liek caurdurī, lai notek liekā eļļa, tad sāla ar pūdersāli.
  9. Cepot frī kartupeļus, vāku pannai neliek, savādāk, kartupeļi nebūs kraukšķīgi.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes