Parastie cepumi ar ievārījumu

Parastie cepumi ar ievārījumu Foto: Parastie cepumi ar ievārījumu

Sastāvdaļas

  • 200 ml kefīra
  • 1 ola
  • 480 g miltu
  • 100 g sviesta
  • 1/3 glāzes cukura
  • 2/3 tējkarotes sodas
  • vanilīns pēc garšas
  • 4-5 ēdamkarotes ievārījuma pēc izvēles

Pagatavošana

  1. Kefīram, sviestam un olai jābūt aukstiem.
  2. Miltus izsijā, pievieno sodu, cukuru, sviestu - visu sakapā ar nazi.
  3. Pielej aukstu kefīru, olas dzeltenumu - samīca plastisku, ne pārāk biezu mīklu, tā var mazliet lipt pie rokām.
  4. Mīklu sadala uz pusēm, liek saldētavā uz 1 stundu.
  5. Vienu mīklas daļu izrullē plāksnē, liek uz ietaukota cepamā papīra.
  6. Mīklas plāksni noklāj ar ievārījumu (ja ievārījums ir pārāk šķidrs, pievieno 1 tējkaroti kartupeļu cietes).
  7. Izņem no saldētavas otru mīklas daļu, izrullē un liek virsū ievārījumam, virsmu noklāj ar viegli sakultu olas baltumu.
  8. Cep 180°C temperatūrā, 25-30 minūtes.
  9. Gatavu biskvītu sagriež kvadrātiņos, ja vēlas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes