Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- 1 tējkarote sāls
- 40 g sviesta
- 35 g miltu
- 2 olas
- 30 ml augu eļļas
Pagatavošana
- Kartupeļus nomizo, vāra gatavus sālsūdenī.
- Kad kartupeļi ir gatavi, ūdeni nolej un pievieno sviestu.
- Kartupeļus un sviestu sastampā biezenī, bez kunkuļiem.
- Pievieno olas, miltus - kārtīgi samaisa viendabīgā masā.
- No iegūtās masas veido kotletes, liek sakarsētā pannā, sakarsētā augu eļļā.
- Cep kotletes uz vidējas uguns, kamēr tās kļūst zeltainas no vienas puses, apgroza, un cep zeltainas arī no otras puses.
- Gatavas kotletes pasniedz ar skābo krējumu, sēņu mērci, dārzeņu salātiem, vai kā piedevu pie gaļas un zivju ēdieniem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!