Sastāvdaļas
● 1 kg kartupeļu
● 300 g miltu
● 1 ola
● sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kārtīgi nomazgā kartupeļus un izvāra ar visu mizu.
- Karstiem kartupeļiem novelk mizu un sarīvē uz smalkās rīves.
- Pievieno miltus, sāli un olu, samīca mīklu.
- Mīklu sadala daļās, izrullē desiņas un sagriež klimpas.
- Klimpām izveido rievainu virsmu ar dakšiņu.
- Klimpas vāra verdošā, nedaudz sālītā ūdenī, pievienojot olīveļļu.
- Tiklīdz klimpas uzpeld, pavāra vēl 1 minūti.
- Klimpas izņem no katla ar putu smeļamo karoti, pasniedz ar mērci pēc Jūsu izvēles, uzmanīgi samaisot.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!