Parastais gaļas pīrāgs

Parastais gaļas pīrāgs Foto: Parastais gaļas pīrāgs

Sastāvdaļas

Pildījumam:
  • 400-500 g cūkgaļas
  • 2 sīpoli
  • 4-5 kartupeļi
Mīklai:
  • 250 g miltu
  • 3 olas
  • 100 g majonēzes
  • 100 g skābā krējuma
  • 1/2 tējkarotes sodas
  • sāls, pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Cūkgaļu samaļ, pieber sāli, piparus.
  2. Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
  3. Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
  4. Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs vai salmiņos.
  5. Samaisa visas mīklas sastāvdaļas bieza skābā krējuma konsistencē.
  6. Ietauko dziļu veidni.
  7. Liek veidnē pirmo kārtu - pusi kartupeļus, uzber sāli.
  8. Tad liek sīpolu kārtu, kuru var likt atsevišķi, vai samaisīt ar malto gaļu.
  9. Liek malto gaļu.
  10. Maltajai gaļai liek virsū sviesta piciņas.
  11. Tad liek atlikušos kartupeļus.
  12. Lej virsū mīklu, izlīdzina ar karoti vai lāpstiņu.
  13. Cep 60-70 minūtes.
  14. Pīrāgu pasniedz ar skābo krējumu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes