Sastāvdaļas
Pildījumam:
- 400-500 g cūkgaļas
- 2 sīpoli
- 4-5 kartupeļi
Mīklai:
- 250 g miltu
- 3 olas
- 100 g majonēzes
- 100 g skābā krējuma
- 1/2 tējkarotes sodas
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Cūkgaļu samaļ, pieber sāli, piparus.
- Sīpolus sagriež plānos pusgredzenos.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Kartupeļus nomizo un sagriež plānās šķēlītēs vai salmiņos.
- Samaisa visas mīklas sastāvdaļas bieza skābā krējuma konsistencē.
- Ietauko dziļu veidni.
- Liek veidnē pirmo kārtu - pusi kartupeļus, uzber sāli.
- Tad liek sīpolu kārtu, kuru var likt atsevišķi, vai samaisīt ar malto gaļu.
- Liek malto gaļu.
- Maltajai gaļai liek virsū sviesta piciņas.
- Tad liek atlikušos kartupeļus.
- Lej virsū mīklu, izlīdzina ar karoti vai lāpstiņu.
- Cep 60-70 minūtes.
- Pīrāgu pasniedz ar skābo krējumu.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!