Sastāvdaļas
- 5 lieli mandarīni
- 1,5 glāzes cukura
- 75 g sviesta
- 1 ola
- 1 glāze kefīra
- 3 glāzes miltu
- 1 tējkarote dzēstas sodas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Kārtīgi sakuļ sviestu, cukuru, olu - masai pievieno kefīru.
- Mandarīnus kārtīgi nomazgā, izņem sēklas un kopā ar visu miziņu samaļ - pievieno kefīra masai.
- Pievieno mazliet sāls un izmaisa.
- Masu pievieno miltiem, samaisa, lai nav kunkuļu, pievieno dzēstu sodu.
- Vēlreiz samaisa, liek veidnē, kas ietaukota ar sviestu un pārkaisīta ar miltiem vai rīvmaizi.
- Noliek malā uz 40 minūtēm, cep krāsnī, sakarsētā vidējā temperatūrā.
Tālāk var rīkoties divējādi:
- Gatavu torti noziež ar krēmu pēc izvēles, noklāj ar mastiku.
- Uz tortes virsmas izkārto mandarīnu pusītes, kopā ar citiem augļiem(kivi, zemenes, vīnogas), pārlej ar apelsīnu želeju.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!