Sastāvdaļas
Banānu pankūkām:
- 4 ēdamkarotes sviesta
- 1 liels gatavs banāns (apmēram 170 g vai 1/2 glāze biezeņa)
- 235 ml piena
- 95 g miltu
- 4 olas
- 2 ēdamkarotes brūnā cukura
- 1/2 tējkarotes vanilīna
- 1/4 tējkarotes sāls
- 1/2 tējkarotes kanēļa
- 1/4 tējkarotes malta muskatrieksta
- šķipsniņa maltu krustnagliņu
Pildījumam:
- 225 g kausēta siera
- 345 g parasta jogurta (grieķu)
- 65 g cukura
- 1/2 tējkarotes vaniļas
Glazūrai:
- 120 ml trekns saldais krējums (putošanai)
- 50 g brūnā cukura
- 15 g sviesta
- 50 g sasmalcināti valrieksti
- 1/2 tējkarotes vaniļas
- sāls - pēc garšas
Pagatavošana
- Ar blendera palīdzību no banāna iegūst biezeni, pievieno sviestu, pēc tam arī pārējās sastāvdaļas pankūkām.
- Pagatavo vienmērīgu mīklu.
- Pārlej mīklu citā traukā, tā ir samērā šķidra.
- Trauku apsedz ar pārtikas plēvi un ieliek ledusskapī uz vismaz 1 stundu.
- Atdzesētu mīklu kārtīgi saputo un uz pannas izcep pankūkas no abām pusēm, līdz zeltainai nokrāsai.
- Pildījumam saputo kausēto sieru līdz tas kļūst gaisīgs, pakāpeniski pievieno jogurtu, cukuru un vanilīnu.
- Saputo līdz viendabīgai gaisīgai masai.
- Pildījumu klāj starp pankūkām. Pāri palikušo krēmu liek tortei pa virsu.
- Glazūrai saputo saldo krējumu ar brūno cukuru un sviestu ar rokas mikseri katliņā.
- Karsē līdz vārīšanās temperatūrai, tad samazina uguni un vāra apmēram 10 minūtes, periodiski apmaisot.
- Pievieno vanilīnu, sāli un sasmalcinātus valriekstus.
- Nekavējoties pārlej torti ar glazūru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!